ארגונים פרטיים או ציבוריים לא יכולים להרשות לעצמם להתפשר על מהירות הגלישה ויציבות החיבור לאינטרנט. זהו אמצעי התקשורת העיקרי שעומד לרשות הארגונים והוא משמש מטבע הדברים גם את העובדים, הלקוחות, הספקים, המנהלים ועוד. כתוצאה מכך, השאלה היא מה צריך לעשות כדי לבחור ספק אינטרנט לארגונים גדולים ועל מה כדאי לשים דגש.
הנה כמה שיקולים שיכולים לעזור לבחור ספק אינטרנט ברמה גבוהה:
א. מהירות גלישה – השיקול העיקרי שעומד לנגד הארגון הוא מהירות הגלישה. בניגוד לבתים פרטיים שבהם ניתן להסתפק בחבילת גלישה בסיסית כי בדרך כלל יש רק כמה אנשים בודדים שמשתמשים בחיבור בכל רגע נתון, בארגונים מדובר על היקפים גדולים של משתמשים. מהירות גלישה גבוהה תבטיח שלכולם תהיה חיבור ושהתקשורת תהיה יעילה.
ב. יציבות האינטרנט – קו אינטרנט לא תקין בארגון גדול עלול להוריד לטמיון שנים של השקעה בבניית מוניטין. בעלי הארגון צריכים לדאוג ליציבות האינטרנט ולבחור ספק שמסוגל לעמוד בסטנדרטים מחמירים.
ג. תמיכה ופתרון תקלות מסביב לשעון – ארגונים גדולים בדרך כלל עובדים מסביב לשעון, או לפחות משאירים נציגים שאמורים להיות זמינים בחגים, סופי שבוע ושבתות. אותם נציגים אמורים לקבל שירותי תמיכה ופתרון תקלות באינטרנט. השירות ניתן על ידי ספק אינטרנט מקצועי והוא מחייב בדיקה מראש.
איזה שירותים מציעים ספקי אינטרנט לארגונים גדולים?
חיבור לאינטרנט הוא לא השירות היחיד שאפשר לקבל מספק אינטרנט. ארגונים גדולים מעדיפים לרכז את כל השירותים תחת קורת גג אחת, אז כדאי להם לבחור ספק שמציע אחסון אתרים, גיבויים ואבטחת מידע ושירותים שקשורים לניטור ובקרה.
בענפי פעילות מסוימים נבחרים ספקי אינטרנט לפי היכולת שלהם להציע שירות דואר אלקטרוני, שירותי מרכזייה ובמקרים מסוימים גם הקמת אתרים ותחזוקה שוטפת. כמובן שלא כל ארגון גדול זקוק לכל השירותים, אבל רצוי לבדוק מראש את האפשרויות וכך לחסוך זמן וכסף.
לסיכום, ארגון גדול צריך להציב את האינטרסים המיוחדים שלו בראש סדר העדיפויות כשהוא בוחר ספק אינטרנט. עליו לבחון את מהירות הגלישה, יציבות החיבור ובעיקר היכולת לפתור בעיות.