עסקים

כרטיס עובד ומועדון

חברות במועדון צרכנות מסוים מעניק הטבות ומייצגת אינטרס של המון חברות מסחריות. עם זאת, לא רבים יודעים שאחת הדרכים להגביר את המוטיבציה של עובדים למשל היא להעניק להם כרטיס שמשמש אותם גם לטובת דיווחי נוכחות וגם לטובת הצטרפות למועדון צרכנות. במקרים כאלה, הדגש הוא על שילוב של כרטיס עובד ומועדון תחת קורת גג אחת ועל ניסיון להשיג כמה יתרונות:

א. בידול העסק מול המתחרים – בתי עסק שמצליחים לבדל את עצמם מהמתחרים נמצאים בנקודת זינוק טובה יותר לגיוס כוח אדם איכותי. בגלל שכוח האדם הוא זה שקובע לעיתים קרובות האם עסק מסוים יצליח או ייכשל, יש הרבה דרכים לבדל את המעסיק. אחת מהן היא להציע לעובדים חברות במועדון צרכנות וקבלת הטבות שמגלמות שווי של אלפי שקלים.

ב. חיסכון בהוצאות עבור העובדים – כאשר מעסיק מצרף עובדים למועדון צרכנות הוא מצד אחד חוסך עבורם כסף, אך מצד שני מציע להם תנאי העסקה טובים יותר. עם זאת, אותם תנאי העסקה למעשה לא ממומנים על ידי המעסיק. במובן הזה, כרטיס עובד ומועדון צרכנות מהווה כלי יעיל לחיסכון בהוצאות גם עבור מעסיקים גדולים וגם עבור מעסיקים קטנים.

ג. תחושת לויאליות כלפי העסק – עובד שמגיע כל יום ומחתים כרטיס שמשמש אותו גם בתור כרטיס מועדון מרגיש לויאלי כלפי המעסיק. לאורך שנים, המשמעות של תחושת לויאליות היא השקעה של זמן ומשאבים באינטרסים של המעסיק ובמיצוי היכולות של כל עובד בנפרד.

איך בוחרים מועדון צרכנות עבור העובדים?

כרטיס עובד ומועדון צריך להתאים לדרישות של המעסיק ולפרופיל של העובדים. בשלב הראשון, אפשר לערוך סקר בין כל העובדים של העסק ולברר לגבי תחומי העניין וענפי הצרכנות הרלוונטיים עבורם. בשלב השני, משווים בין העלויות של הצטרפות למועדוני צרכנות ומוודאים שיש שעון נוכחות שמסוגל לקבל את הנתונים מהכרטיס של העובד.

מלבד האמור לעיל, צריך לזכור שלא אמורה להיות התחייבות ממושכת של המעסיק כלפי מועדוני צרכנות ספציפיים. במקום זה, ייתכן והמעסיק יבחר להחליף את מועדוני הצרכנות של העובדים אחת לתקופה מסוימת.

אולי גם תאהב...