עסקים

5 דרכים לדאוג לעובדים שלך

מעסיקים מנוסים יודעים שהם צריכים להתאמץ כדי לדאוג לעובדים שלהם. הדאגה משתלמת כי היא מגבירה את המוטיבציה של העובדים, משפרת את ההספק הכללי ובסופו של דבר עוזרת להחזיר את ההשקעה. אבל איך עושים זאת בצורה נכונה? הנה 5 דרכים בטוחות

הדאגה לעובדים משתלמת כי בטווח הקצר היא מגבירה את המוטיבציה שלהם, בעוד בטווח הארוך היא משפרת את ההספק. כתוצאה מכך, הדאגה לעובדים היא למעשה השקעה משתלמת.

יש הרבה דרכים לדאוג לעובדים וכדאי להתחיל מהאפשרויות הבאות:

  1. תנאי שכר

עובדים בוחרים מקום עבודה ונשארים בו בגלל תנאי השכר. מעסיק שרוצה לדאוג להם צריך להבטיח שהם יקבלו תנאי שכר שמבטאים את המאמץ המושקע. תנאי השכר נדרשים לעלות בקנה אחד עם המקובל בענף ולתגמל עובדים מצטיינים, מוכשרים או כאלה שמשקיעים מאמץ.

מלבד המשכורת הבסיסית, המעסיק צריך לדאוג להם עם הטבות מיוחדות, מתנות לחג, הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות או קופת גמל.

  1. הסעות

אפשר לדאוג לשירותי הסעות קבועים וכך לגרום לעובדים להרגיש שלמישהו אכפת מהם. הסעות עובדים חוסכות להם עמידה בפקקים, מונעות מהם את הצורך בתשלום על תחזוקת רכב והוצאות דלק ומבטיחות הגעה בזמן למשרד.

כדאי להתייעץ עם העובדים לגבי מסלול הסעות ולוודא שהוא עולה בקנה אחד עם שעות העבודה. המסלול הנבחר אמור לאפשר לעובדים להגיע בזמן, אך מצד שני גם לדאוג להם להגעה מוקדמת הביתה.

  1. אוכל ושתייה

עובדים מבלים חלק ניכר מהזמן שלהם במשרד והם מצפים לקבל יחס הוגן. עדיף למעביד לדאוג לעובדים עם חלב טרי, נשנושים בריאים ומזון שמבוסס על חומרי גלם איכותיים ומידי פעם להפתיע את העובדים למשל עם בר מתוקים טעים באמצע היום. הסיבה לכך היא שהשקעה חודשית של כמה מאות שקלים תשנה לחלוטין את התחושה של העובדים, ותגרום להם להישאר במשרד במקום לצאת החוצה לארוחות צהריים.

את האוכל והשתייה משלבים במטבחון יחד עם מיקרוגל, מקרר וקומקום חשמלי וכך מרכזים את כל היתרונות במקום אחד.

  1. ציוד וריהוט

את העבודה עצמה כדאי שהעובדים יבצעו על ציוד מתאים. רצוי לדאוג להם עם כיסא אורתופדי למניעת כאבי גב, לפרגן להם עם מעמד מיוחד למחשב ולא לשכוח להחליף ריהוט מקולקל, שבור או לא בטיחותי.

הציוד והריהוט אמורים להתכתב עם העיצוב הכללי. בנוסף, יש להתאים את הציוד לאופי העבודה ולדאוג לריהוט מתאים גם בחדרי מלתחות ושירותים, בחדר ישיבות, בעמדת המתנה של לקוחות ובכל מקום שבו העובדים מסתובבים.

  1. אווירה במשרד

דאגה לעובדים צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות של המעסיק. מי שמנוסה בעולם העסקים יודע שאין תחליף לעובדים מרוצים ואת זה משיגים עם אווירה מתאימה.

אין צורך לצעוק על העובדים כי זה לא משיג את המטרה. יש להעניק להם תחושת מחויבות פנימית, להישאר קשובים לצרכים שלהם ולפתור עבורם גם בעיות אישיות.

אולי גם תאהב...